Wie ben ik?

Mijn naam is Sven de Koning

Mijn achtergrond is in de UX design. Daar heb ik een HBO opleiding voor gevolgd. De interactie met mensen heeft me hierin altijd aangesproken.

Sinds 2000 werk ik in de ICT. Ik heb als ontwikkelaar gewerkt, functioneel ontwerper, consultant en sinds 2013 als scrum master. Ik heb bij diverse bedrijven gewerkt. O.a. bij een groot ICT bedrijf met vestigingen over heel Europa (oa. Nederland, België, Roemenië, Litouwen en Scandinavië). Er werken tegen de 4.500 mensen bij dit bedrijf. Momenteel werk ik bij een energie transporteur als scrum master / Agile coach.

Agile werken is iets waar ik sterk in geloof. Ik denk dat in een echte Agile organisatie de gebruikers veel meer kunnen krijgen waar ze echt behoefte aan hebben. Bij mijn huidige werkgever ben ik scrum master van 1 team en Agile coach voor de organisatie. Een sterke combinatie. Je merkt in de praktijk waar de knelpunten zitten omdat je als scrum master deze aan den lijve ondervindt. Als coach kun je soms net iets meer voor elkaar krijgen dan als scrum master. In ieder geval binnen deze organisatie.

Ik vind het leuk om het Agile gedachtegoed te verspreiden. Dat doe ik als coach, maar ook vanuit het Competence Center Agile. Bij het CC Agile maak in onderdeel uit van het kernteam. We organiseren kennisavonden, workshops en Lean Coffees die voor de hele organisatie toegankelijk zijn.

Naast het CC Agile ben ik ook lid van de Community of Practice Agile. Vanuit het CoP Agile zetten we standaarden op over Agile werken binnen de organisatie.

Door de jaren heen heb ik mijn kennis getoetst bij scrum.org. Hierdoor heb ik op diverse vlakken een certificering gehaald:

Het behalen van de certificaten was niet het doel, de reis er naartoe wel.

Een hoogtepunt tot dusver was als spreker op Agile 2019 te mogen staan. Ik heb daar met een collega coach het verhaal verteld over de stand van de Agile transformatie binnen onze organisatie. Over de hoogtepunten maar ook de dieptepunten. Een mooie ervaring.

Wil je me iets vragen of zeggen? Je kunt me altijd mailen.

Of kijk voor meer informatie op mijn LinkedIn.